1/4

Baan Sansuk is an exclusive Residential Project, located at Hua Hin, Thailand's favorite Beach. The site is a long, noodle-like with a small narrow side connected to the beach. There are 2 rows of Buildings on both sides, leaving a long space in the middle of the site. Basically, most of the units, except the Beach-front ones, do not have any Ocean View. Instead they are facing the opposite units.

Our first move is to bring "the view" into the property instead. Our Inspiration of "the View" comes from the location of the project.


Hua Hin, in Thai, means Stone Head. The name comes from the natural stone boulders in its Beach area. So we proposed a series of Swimming Pools from the Lobby to the beach area, a total of 230m long.

The Pools are divided into several pools, with different functions like Reflecting Pool, Kids Pool, Transitional Pool, Jacuzzi Pool and Main Pool. At some certain area, we strategically place Natural Stone Boulders to mimic the Famed Local Beach.


The result is a breath-taking Water Landscape, with different Water Characters from one end of the site to the other.


These pools are not just for eye-pleasure only, but they also serve as the pools for everyone in the family.

Baan Sansuk by Sansiri

  • Project Name :              Baan Sansuk by Sansiri

  • Completion Date :         2010

  • Location :                      Hua-Hin, Prachuapkhirikhan, Thailand

  • Area :                            Landscape area 11,080 sqm.

  • Client :                           Sansiri Public Company Limited

  • Design Company :        TROP : terrains + open space

  • Project Director :           Pok Kobkongsanti

  • Project Designer :         Pattarapol Jormkhanngen

  • Project Team :               Wasin Muneepeerakul
                                          Pakawat Varaphakdi
                                          Kampon Prakobsajakul

  • Architect :                     Dhevanand Co., Ltd

  • Photographer :              Wison Tungthunya

© 2017 by Trop : terrains + open space